Posts

Showing posts from September, 2008

dah nak raye!!!!!!

Image
lagi 5 hari nak raya... tahun ni tak hantar satu kad raya pon. Kami pon tak beri sesiapa kad raya. Mungkin kerana kemajuan teknologi masa kini (dengan sms, mms, email, ecard, dsb...) menjadi pilihan yang lebih ringkas, mudah dan cepat. Kad raya pon macam dah tak laku sangat pula. Tapi my hubby masih dapat tempahan kad raya korporat. Jadi sebenarnya, kad raya masih perlu, untuk sesiapa yang masih menghargai dan merasakan kepentingannya.

Bersempena dengan ini, anggunjelita.com pon nak ucapkan selamat hari raya juga. Dan pilihan kami adalah melalui blog dan laman web (kerana kami bertapak di sini). Nak bagi kad raya tak dan lah... ramai sangat pula...

ok selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin. Makan lemang dan ketupat tu berpada-pada. kekalkan kesihatan, anggun dan jelita di hari raya ini... :)

Gathering buka puasa @ kedai kopi

Image
pic. of me & Juwita: B4 buka puasa: jln2 kat tasik s.alam

Our 1st gathering after we grad... last time jumpe diorang ialah masa saya kahwin dulu. So, ni kira kali pertama jumpa mereka semua bersama!! mmg best buka puasa kat kedai kopi... n rezeki kami sekeluarga sangat murah mlm tu sbb tak perlu keluar satu sen pon untuk makan (dah ada orang bayarkan lebih, patutnya RM10 seorang) TQ untuk semua atas effort korang nak 'gather'kan kita ni... bebudak ID...

oh ya, lupa nak bagi tahu, kami ni semua x-UiTM Shah Alam, Diploma Interior Design, Fakulti Senibina, perancangan dan ukur. Antara jurusan yang terawal di UiTM, actually, sejak itm lagi dah ada course ni :)

pic. of: kenyang melantak: burpp: alhamdulillah...

Balik kepada cerita gathering, ramai yang datang. Yang dah kawin (that is me and wirda), datang dgn hubby dan baby, yang dah bertunang bawa tunang, yang couple bawa couple... malah ada yang edarkan kad kawin mlm tu!!! (mad g, kad kawin ko ilang mlm tu... tercicir la... :( so…

jalan-jalan di taman SUK

Image
taman SUK... tempat kitorg selalu dating dulu-dulu.. heheheh... this time, datang dgn baby Juwita. Saje nak bagi dia tgk tempat yang indah dan penuh kenangan ni. Masa kitorg datang tu, kerusi yang selalu kitorang duduk dulu dah di duduki oleh pasangan kekasih yang lain. (harap2 mereka pun sampai ke jinjang pelamin hehe)

nak juga share dgn korang semua keindahan taman SUK ni... memang cantik. tiap2 minggu datang sini pon tak pernah jemu tau... antara yang paling cantik, sbb kat taman ni ada bunga teratai.. best nye...! :)

pic of me and juwita: tmn SUK

pic of me again n Juwita: Tmn SUK

the important of labelling and branding.

Image
label, label label... penting sangat benda tu. Nak terangkan lebih lanjut tak ada masa pulak. Sebenarnya nak bagi tunjuk label kek kukus buah yang dibuat untuk kedai kek kesang... dan, sekaligus promote la sekali lagi logo anggunjelita.com
jangan lupa singgah ke anggunjelita.com tau... barang-barang memang update dari semasa ke semasa :)

shopping spree!!!!

Image
whoaa!!!! shopping spree is going on! secara online atau ke shopping mall, rambang mata dibuatnya!! mmm banyak juga yang dibeli belakangan ini... boleh buat list...heheebaju raya (of course lah... not expensive, in fact, i can nego the price with that bangla). 1 peace only, coz i got 1 peace given by mama n then another 1 peace was bought few month ago for kenduri aqiqah Juwita. Just use once during that occation, so i thought it can be baju raya as well lah(reuse, reduse, recycle wooo). -no picture ok... baju raya, then raya baru tengok laonline trading!!! i just bought a pair of north star shoe for my little sister (she's not so little actually) haaa...! -got a picture for thisanother online trading!! this time a clothes for me. It's a pre-order stuff, order direct from korea. (so, basicaly it's a latest korean fashion!! it's 'in-thing' now!!! bought 3pcs, all just cost me about RMY70. I just received the parcel yesterday, took me just about 2 weeks waiting …

promosi baru dari AnggunJelita.com!!!

Image
Promosi bulan ramadhan sudah bermula!!! maaflah sbb lambat sikit nak upload promosi ni, balik kampung pulak ujung minggu haritu. Balik palong dan jasin, ha.... dua-dua balik. Nilah kelebihannya kampung dekat2. Ada 2 promosi untuk bulan ini, 1 untuk sempena eid mubarak, dan lagi satu untuk yang gila shoppers.... ha, barangan avon pun dah ada tau, tapi lambat sikit nak uploadnya... hai.... ada anak kecil mcm ginilah...heh heh.. (alasan je tu)

mmm sebut pasal anak kecil, Juwita Aisha dah menjangkau 5 bulan :) kalau balik kampung dia dah ok juga, dah tak nangis2... tp org still tak boleh pegang dia, nanti keluarlah siren dia tu... (manje betulllll budak kenit tu)

minggu ni memang best... tapi tak tau nak mula dari mana cerita ni. Tak apa lah, nanti lain kali boleh tulis lagi. Bukan apa, banyak kerjalah bulan ramadhan ni... banyak nak kena settle...
Tapi yg paling exciting, clothing yang saya pre-order dr korea last month dah sampai malaysia!!! yeay!!! sooo fast la dealing dgn that gurl. she …