Posts

Showing posts from November, 2008

struggling and always be

Image
not my legs... mine are slim but not that long...

aiyo..... dun't know how to start. Biasalah masalah pompuan always struggling with weight problem!!!! since i decided to be slim (that was about 5 years ago... i think...) until now, that is the major things in my brain.

the only time i did not think about being slim is when i was pregnant (that was 1 and a half year ago...) i go through the whole pregnancy without thinking of being fat (because i know it will be no matter what) but, maybe because it's already become a habit, i still counting the calory intake!!! haha...

right after delivered the baby (that was 7 month ago ya) the first thing i did when reach home is step up on weight scale and make a new target. Of course the target must be "logic" and "can be reach"... my weight that time is 48kg (quite scary coz the meter almost reach the number 50..) so i set the target 45kg.

losing weight after pregnancy is the most critical part. You have to eat right to …

oh Juwitaku

Image
pic. of juwita with nabila

pic. of juwita alone: smiling

still no interesting topic. next 2 week dah nak balik raya haji (yeay!!!! tak sabar rasanya) hari ni macam biasa, bangun tido, buat sarapan, basuh baju, sidai baju, lipat baju, mandikan juwita, bagi makan juwita, tido kan juwita, main dgn juwita, serve internet, chatting, and so on.... sampai malam pehtu tidoq la... maleh la nak tulis semua aktiviti kan... macam gayat je pulak heh heh

Juwita Aisha almost 8 month. Sekarang dah boleh duduk sendiri without supported. Merangkak pon boleh tapi dia malas sket nak gerak.... sibuk nak berdiri je pulak. ok, nak sambung chatting.... taaaa

nothing

actually no topic for today. meroyan je sorang2. laman web anggunjelita.com server down lagi (hampess sungguh server ni... dah berapa kali mcm ni dalam bulan ni je... tension sungguh!!)

Juwita tengah tido...zzzzzzz

abg syg gi keje... rajin abg syg cari duet... hehehe... leh la kecek2 nak mintak baju baru... hehe

ermmm... mama, ain dan yaop bermalam dirumah kami kelmarin. Juwita pon ape lagi, kenal tak kenal... nak main tapi takut... jadi koala bear aje la dia dgn ibunya ni. Mama dtg rumah, tp mama yang masak dinner (hampes punya tuan rumah hehehe)

semalam gi shopping @ikea & ikano... Juwita beli soft toy baru... kemain suka lagi. ruam kat badan terus ilang je (mmg kaki shopping la budak kenit tu... mcm ibu dia jgk... good girl)

petang semalam juga, after mama and the gang balik, adik abgsyg pulak datang, Naza. Dia dah cuti semester (universiti pertahanan taww) so nak keje part time dgn abg syg. Naza akan duduk sini maybe dlm sebulan kot...Tu lah harini Abg big boss nak ajar dia selok b…

akhirnya dapat beli jgk...

Image
akhirnya!!! berjaya juga membeli buku ni. Dah lama usha kat MPH, kat Borders, kat Popular... pendek kata kat mana-mana kedai buku lah. Tiap kali tengok buku ni kat display, mesti selak... pastu tgk2 harga, then telan air liur... mahai nyeee... RM140++ kengkadang tu ada juga yang jual murah sikit (tak ingat kat mana) around RM120++ uiii, still pricy.. walaupon sebenarnya kalau compare harga tu dgn isi kandungan nya, ia memang berpatutan dan sangat2 berbaloi untuk dimiliki tak kisah berapa harganya (nilai isinya jauh lebih berharga), tp memandangkan diriku yang selalu sengkek ini.... huk huk... terbatuk juga dgn harga tu.

so...

nak dijadikan cerita, (maybe memang dah tertulis i akan memiliki buku ini, maybe it's already written up there, or maybe it just my lucky day, i dun't know) whatever it is... finaly i got 1!! Finaly this book belong to me! finaly i bought it!!!

and..

what makes me the luckiest ever is, i bought it in half price!!! 50% discount dude!! RM70!!!

where i bought it?

Juwita demam :(

mmm takde cerita best kali ni... Juwita demam.. diarhoea... panas badan dia.. so, nak berdukung aje la sepanjang hari... tido pon kejap2 je dah bangun. Malam pulak... nak tido kita peluk aje.. sian dia...

mmm mngkin nak tumbuh gigi... sign2 tu semua mcm petanda dia nak cut first tooth. Tapi tak tau lagi sbb belum tumbuh pon... ptg ni abh dia nak bwk gi klinik kalau demam dia tak kurang.

Ohh, ya... ada baca beberapa article about fever in baby... credits to www.babycentre.com

Keep in mind that a fever is not an illness — it's a way for the body to fight disease. A higher temperature enables the body to attack harmful bacteria or viruses (which prefer an environment of around 98.6 degrees F). A fever also tells the body to make more infection-fighting substances like white blood cells and antibodies. Of course, when your child starts to get a high fever, you'll want to take steps to bring it down.
If fever is a defense against infection, is it really a good idea to try to bring it d…

hello again!!!

Image
pic of juwita: smiling

after a long time!!!! finally woahhh!!!!

sekian lamanya tak update blog nih... sorry guys yang tertunggu-tunggu tu (ermm ade ke...). sibuk sejak 2 menjak ni menguruskan hal ehwal rumahtangga, tolong hubby lagi dengan bisness dia... macam2 hal... harini baru rasa tergerak nak buat posting. Hal anggunjelita.com pulak... mmg dah lama tak masuk produk baru, tp the best part is, skrg dah sewa tread kat pekanrabu.biz. (dah mampu buat advertisement sket utk laman webku itu) so, nampak la ada peningkatan visitor kat anggunjelita.com dan tread di pekanrabu hehehe... insyaallah akan berjaya. doa2kan lah ye...

next, nak cerita pasal juwita sikit. since dia dah merangkak (tapi tak gerak ok...) now 1 tangan dia dah boleh angkat masa dia dalam posisi merangkak tu... :) so next step is either dia akan move forward atau grap somtin' n terus stand up!!!! haha unbelievable? just wait and see...

pic of juwita: err.... yoga position..?! how about that ha...? tiru aksi ibu dia nih..…