Posts

Showing posts from January, 2009

holiday @ lumut n pangkor (day 1) part 2

Image
part 2 dah sampai!!! hahaha... mula2 memang malas je nak letak gambar2 ni... tp sbb ada request so terpaksalah memenuhi permintaan orang ramai... ye tak..

pic. of juwita : kat jeti lumut : look out her weird hairdo! haha : funny hair
ok... dah cerita haritu kan... memula gi jeti lepas hantar mama gi hospital tgk wan chik, lepas tu petangnya kami ke teluk batik... malam tu makan ikan bakar.

"ibu... boringla duduk dalam keta ni je"
juwita with her funny face : sibuk nak keluar: merajuk la tu
overall, kat teluk batik memang seronok walaupon sekejap sbb kami main lompat-lompat!!! hahaha! ala-ala america next top model gitew.. amik gambar ala2 melompat sambil bergaya cun! tapi tak cun pon... punyalah penat melompat nak dapatkan shot terbaik...

jumpin' jumpin'!!! : penat oooo
lupa pulak nak pesan kat fotographer supaya mencangkung, supaya dapat view cantik sket... aisyehh.....picture yg sy ambil cantik sket ghopa nya...

another jumpin' : this time i took the shot : kan lawa tu…

mari mengenali diri dan teman rapat

ok, ni sesi mengenali diri dan teman rapat... sejauh mana anda mengenali diri anda sendiri dan teman rapat anda (might be your husband, wife, bestfriend, housemate...)

nama penuh anda
-noor hidayah mohd halim

umur anda
-25 tahun, tahun ini

5 perkara yg anda sukai (bukan makanan)
-suka shopping
-suka baju cantik dan bergaya
-suka make up
-suka masak masakan baru especially western (tp selalu tak de masa sesuai, bahan takde, lg pon takde org mkn, bla bla bla...)
-suka membaca, especially majalah wanita, fashion, actually suka jgk baca novel dan buku resepi

5 perkara yang tak disukai (bukan makanan)
- tak suka orang buat sepah dan letak barang merata-rata
- tak suka bau busuk especially bau sampah
- tak suka orang usik barang atau guna barang saya tanpa kebenaran
- tak suka cakap benda yang sama berulang kali, dan tak suka orang tanya benda sama banyak kali. tak ngombey betul org tuh! huh...
- tak suka baju kelawar (menyampah tengok)
- tak suka baju besar sbb nampak badan gemuk
- tak suka gemuk

impian 5 ta…

holiday @ lumut n pangkor (day 1) part 1

Image
last week punya cerita (baru harini rajin nak letak) punya lah pemalas semenjak 2 menjak ni... baju pon tak berlipat, dah basuh tak sidai-sidai... letih aje memanjang. mulut pecah pulak tu, badan panas je rasa... rasa macam demam... panas kat dalam.

oklah, ni ade sikit snap shot masa kat lumut n pangkor. guna nixon coolpix hokey....

takde cerita sgt hari pertama ni... hubby demam, melawat wan chik kat hospital (tak dpt jumpa pon), melawat rumah ghoput (ghafur ok nama dia... pronounce ghoput sbb org n9), then snap2 gambar kat jeti lumut... tu jer...

mlmnye mkn ikan bakar, sblm tu pergi teluk batik tgk sunset... nak mandi tak sempat pulak sbb dah lewat kan... budak2 laki tu ada program pancing ikan mlm tu... dapat la anak ikan... hihihi

sampai2 terus amik gambar....: my hubby

budak2 ni tido lagi : mentang2 la bilik aircond : bestnye tido kan...(bilik kami tak on aircond)

awal2 lagi dah keluar jalan2 : juwita dgn usu ain

hubby demam : tu pasal tak bukak aircond : sabo je la... : asal holiday je…

camwhore with newbies!

Image
yoohoo!!! since my hubby bought a new nicon coolpix, so now me and my little pumpkin, Juwita become a camwhore (theehehe...) we snap almost everytime and everywhere!

here some of the picture taken. midnite window shoppin' a day before we went to perak! lookin' for a jacket/ sweater....

"how do i look ibu..."
1st try... : a very nice knitted sweater : with butterfly n flower detailing : cute!

"i feel very macho"
second one : pink jacket : very classy n hansome! : comey anak ibu ni...


finally, we choose yg knitted sweater : sbb ibu rasa juwita look more girly on this piece. (yg jacket tu nampak juwita mcm dah besar pulak... tak nampak mcm baby.. hikhik)

lagipon Juwita smile on that sweater kan... masa pakai jacket tak smile pon... haha... cerdik anak ibu nih...

next nak cerita pasal pergi perak pulak... another snap with new nikon coolpix....daa

macam-macam berlaku semenjak 2 menjak ni

seperti tajuk, tak banyak sangat explanation nak diberi... antara yang berlaku dalam sekitar 2 minggu ni...

1. kami sekeluarga balik kampung jasin (detail ada kat blog fotoharian.blogspot.com). malas nak tulis sekali lagi

2. hubby beli kamera baru! hape??!!! biar benar... macam-macam lah alasan nye... dulu masa nak beli sgt DSLR tu pon mcm tu la jgk. macam2 alasan. cakap la apepon, tak makan punya... tgh banyak duit la tu... jangan lupa beli baju Juwita pulak..

3. esok nak pergi bercuti ke utara semenanjung. tak sabar rasanya!!! dah lama tak bercuti sekeluarga. Ialah, kalau ikutkan, honeymoon pon tak pergi lagi.... bilalah dapat pergi honeymoon agaknya....

4. harini Juwita jatuh buaian. bercampur2 perasaan ada... sedih, marah, kesian...risau pon ada... ialah, mesti sakit kepala dia tu. kot2 jadi apa2 nanti.. bukan nak pikir buruk. Tapi kalau jatuh terhantuk kepala, mestilah bahaya kan.. harap tak jadi apa2lah... pernah terbaca antara sbb ADHD (hyperactive) adalah kecederaan otak. dan fak…

blogshop baru dah launching

oklah. dipendekkan cerita, sebelum ni dah ada website jualan anggunjelita.com

so now dah ada anak kecik yang baru!!! butik petite four. yg ni khas untuk menjual pakaian wanita.
-kimono top
-kimono inspired
-dress
-little dress
-cardi
-shirt
dan macam macam lagilah!

kalau boleh mmg nak upload dan update everyday. baju pon ada banyak koleksi. Tp nak menggayakannya tu takes time jugakkan. hihihi... sikit2lah. biar berdikit-dikit asalkan bergerak, daripada tak bergerak langsung. kan?

buttonlink untuk ke butik ni dah ada kat sebelah tepi kiri ni, so tak payah letak banyak2 la kan.. hehehe.

so, lepas ni leh la tgk2 koleksi pakaian pulak. jamu-jamu mata. mana-mana yang berkenan tu boleh sambar selai dua. hihi...

ok. daa... jangan lupa shopping dgn sy ye... sambil2 tu masuk sekali la kat anggunjelita.com

xoxo

all about breastfeeding (part 2)

Image
oleh kerana ini topik hangat malah ada yg mempertahankan alasan ibu2 yg tidak menyusu badan ni.. sy buat part 2 la...

ini link dari tread di cari.com.my yang membincangkan secara exclusive berkenaan ibu bekerja yang menyusu badan secara exclusive. ini diharap dapat membuka minda segelintir orang yang masih didalam tempurung (lack of awareness and knowledge) terutama bagi bapa2 yang selama ini tak support wife yang nak breastfeed baby.

http://mforum4.cari.com.my/viewthread.php?tid=392968&extra=page%3D1

ini antara pengalaman2 dan cerita-cerita ibu2 bekerja yang exclusive breastfeeding ni...

bb nura br masuk 3 bln..memang bf sepenuhnyer..pegi keja kena bangun pagi2 seawal 5 pg untuk pam susu. campur stok pam masa balik keja cukuplah untuk bb sepanjang dok rumah pengasuh. mula2 tu pengasuh (kakak ipar) bising gaklah dier ckp susahlah, leceh, tak pernah jaga budak bagi susu badan..nura pekakkan je telinga.

nura rase sbb kurangnyer kesedaran mengenai kebaikan susu ibu nie. thankslah kawan…

the important of breastfeeding

Image
sebahagian artikel ini diambil dari sumber-sumber internet dan expert berkaitan penyusuan badan dan benefitnya kepada ibu dan baby. Secara peribadi sy menyokong penyusuan badan.

Malah di malaysia juga sekarang, kempen2 penyusuan badan giat dijalankan terutamanya daripada badan-badan dan persatuan bebas yang menyokong kuat penyusuan badan ini. laman-laman web seperti susuibu.com banyak membantu ibu-ibu dalam memberi kaunseling, konsultansi, khidmat nasihat, serta sokongan moral kepada ibu-ibu yang memilih untuk menyusu badan.

Badan kerajaan iaitu jabatan kesihatan juga mula memperkenalkan penyusuan badan kepada ibu. Sasaran mereka ialah ibu-ibu yang melahirkan anak di general hospital. Ibu-ibu disuruh untuk menyusukan sendiri anak mereka tanpa bantuan susu formula. Persoalannya sejauh mana kesedaran ibu-ibu di luar sana tentang kepentingan penyusuan badan ini?

Pokok pangkalnya kesedaran itu yang penting. Kebanyakan ibu di Malaysia kurang pemahaman tentang penyusuan badan. Antara faktor ut…

BBQ rumah jack (part 2)

Image
pic. of juwita : with ibu : kat pintu masuk rumah jack

hihi... cepat je part 2 dah masuk. tak sabar nak letak gambar Juwita pula...

pic. of juwita : kat ruang tamu : borak2

actually haritu kami org 1st yg sampai. kalau u all baca blog abah juwita (fotoharian.blogspot.com, link ada kat blog list sy) mesti korg tahu pasal ni. So, sementara tunggu orang lain sampai kitorg borak2 n ambil gambar.... heheh... biasalah... abah juwita kan suka ambil gambar... macam atuk jasin dia jgk. suka ambil gambar...

pic. of juwita : smiling to camera : with ibu and aunty effa

more juwita : borak2 : minum air bandung laici : best!

Juwita hari tu baik je. Tak meragam. Siap tido lagik kat umah Jack!! amboi... buat mcm rumah sendirik yerk... Tp ape pon, as usuall Juwita mmg taknak kat orang lain. Agah2 je la...

masa juwita tido : ibu lepak dgn member kat dapo : yg kiri tu la wife zick

mmm... itu lah wife zick. notice the dark color inai on her finger? pengantin baru taww... effa pulak bile lagik... dah kempunan nak…

BBQ rumah Jack

Image
what : BBQ kat rumah jack
when : 3/1/09 last saturday
where : rumah jack (damansara damai je)

review : best jgk bbq ni. dapat jumpa ramai member2 lama masa kat mrsm serting dulu. lebih kurang mcm mini reunion la... tp budak pompuan ada 3 org jer x-mrsm serting (me, effa, hawe) then ada wife jack (yg dah preggy 2 month!), wife herwan (pon preggy jgk!! 4 month), n lagi sorang ada wife zick (ha.. ni pengantin baru. ada inai penuh lagik!) hahaha.... bgs2...

member2 lama : kerumun makanan : lapo gamaknye

food : the food was good!! ada ayam, udang, kambing, kerang, potato.... semuanya dipanggang dgn kuah marinate yg best! lagi ada keropok ikan, ada jajan2 mcm kekacang, dan mcm2 lagilah!! tak mkn semua pon... tgk2 je ape yg ade... nampak jgk ada limau mandarin.. ingat nak cekau 2 ke 3 bijik tp lupalah!! heh heh..erm...

ikan bakar : cencaru kenit2

udang bakar dgn marinated sauce : nyum2. i makan 2 ok...

ayam bakar yang menggiurkan : i mkn 2 jgk...

mlm tu juwita mkn mash potato. abah lenyekkan kentang …

gambar 2008 lagik!!!

Image
ok. this is the last 1... after this dah takde lagi gambar dari tahun lepas...

makan nombor 1 : gigit-gigit

@ ikea : trying a funny hat with a bunch of fruit above it : sooo cute

dalam bilik di jasin : smiling : lepas nenen : nak gi jalan2

ok that's all. now, lets start a new year with a new hope,
new commitment,
new resolution,
new experience
and new picture to share to all!!!

hope this year going to be better than the last. hope everyone have a great time last year. and hope this year is a year of luck and prosperity!!! (that's remind me of prosperity burger... need to grab the double prosperity burger after this...haaaha)

picture on wedding of abg mal (abg uder)

Image
chandeliar kat dalam khemah. mmmm a touch of elegance : with simplicity

ni pula gambar2 snap shop kat wedding abg mal. byk sbnrnya tp tak sempat nak cekup semua. cukupla buat cuci mata je...

pic. of me : with juwita

turn abah pula : pic of juwita : with abah

overall wedding ni best. makan pon sedap. ada lagu-lagu keroncong sepanjang malam, ape lagi bertambah berkeroncong la perut ini heh heh. Aziz Desa sebagai hos pon boleh tahan, baju hijau lagik... hehehe... klako pulak nengoknya. macam pokok pisang berjalan pon ade gak hehhehheh...

highlight : cupcake mlm tu besh... sooo cute, sooo adorable. i makan 4 hokey....

oh ya... air pon besh... sama kaler dgn baju aziz desa hijooo

juwita secara tak disangka memakai baju mengikut tema malam itu... adorable purple. i likey....! xoxo

another picture taken on 2008

Image
this 1 was taken before we went to wedding at rumah uder (abg mal's wed)

strange pose : actually tgh pegang tudung : tak sempat pin : heh...

baru betul : tp tak juga : juwita nak tgk ibu ajer : pandang kamera la juwita...

susah juga nak pose bersama satu keluarga. hubby selalu jadi fotographer aje....

picture from 2008 christmas @ ikano

Image
pic. of me and Juwita : at ikano : chrismas decor

unfortunately tak banyak gambar yang cantik... so cannot share to all. takpe la. 1 just enough though