news from melbourne



rauf in the middle of melbourne city

few weeks ago, dapat ym dgn rauf yg kini berada di melbourne. Agak lama juga kami chatting... kalau time sini dalam pukul 8 kat sane dah nak pukul 11. (Masa tu beza masa masih 3 jam). tepat jam 11 di melbourne atau 8 malam di sini, rauf menunjukkan life fireworks!! wahwahwah!!! dapat tgk life dari melbourne... fire works tu dapat dilihat clear dari tingkap apartment dia. its a very wide window.. i think the apartment is quite nice though... well, the apartment in the middle of the city... what to expect? haha... sewa pon tinggi...

kami cerita pasal macam2 benda... dari tempat tinggal, makanan halal di sana, buah- buahan tempatan, suhu dan cuaca tempatan, sampailah ke kangaroo... hehehe. berita dari malaysia juga jadi topik perbualan... dari isu najib dah jadi pm sampai la cerita bil telefon mama yang melonjak tinggi! huhuu..

then, rauf bagi beberapa gambar dari sane.. yuhuu! bestnye tgk gambar2 tu semua... cantik je nampak australia ni... teringin nak ke sana.. huhuu... bila la agaknya impian ni akan jadi kenyataan...

anyway, we all miss you ya! hope we can keep in touch and chit chatting from time to time.. i wish you can see juwita walkin'. she now is a house destroyer! i clean up her mess every 15 minutes i think...! her stuff are everywhere! right now she start pulling out my clothes from wardrobe. i gotta go now... see ya!

for everyone, jamu la mata dengan gambar2 kiriman rauf ni...

jalan jalan ambil angin..

feeding kangaroo @ the park

dinner is served! : cooked by rauf itself. wanna try anyone? dun judge a book by its cover. or... in this case.. dun judge a taste by its look!

Comments

NBR said…
Akhirnya dapat baca berita dari Melbourne. Thanks for the post. Kirim salam to Rauf the next time you chat....Aunty Nora
miji said…
wow..bestnye dapat bagi makan kangarooo...(jaga-jaga jari tu)
mrs. mizi said…
insyaallah aunty...

Popular posts from this blog

Menempah penginapan percutian dengan AirBNB

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

5 aktiviti dan pengalaman unik yang boleh dilakukan sekitar Melbourne dan Victoria pada musim panas

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?