schedule full + demam selesema

minggu ni kena demam selesema pulak. tambah dengan sakit tekak, dan sakit-sakit badan... kepala pon sakit jugak. aduhai... dugaan betul...

dulu ustazah masa sekolah tadika pernah cakap, bila kita demam, maknanya tuhan sayang kat kita.
kalau kita ada dosa, tuhan akan padamkan dosa2 kecil kita..
kalau kita dekat dengan tuhan, demam tu sebagai ujian supaya kita lebih dekat pada tuhan.
kalau selama ni kita alpa, demam buat kita ingat tuhan semula.
kalau selama ni kita selalu berzikir, masa demam banyakkan lah lagi zikir...
pendek kata, demam tu maknanya tuhan sayang pada kita.
tuhan nak hapus dosa + tuhan nak kita dapat banyak pahala.
juga sebagai peringatan sebab selama ni kita lalai dan lupa padanya...



ok. habis bab muhasabah diri... schedule ku penuh sekarang! bukan penuh ape, tapi penuh dengan jemputan kahwin dan segala macam jemputan! haha!!! cuti sekolah kan... orang melayu suka la buat kenduri kawin... semua orang dah kawen... hehe...

22-24 mei : balik palong (kampung hubby)
24 mei : kenduri a.k.a gathering famili arwah yatim (kampung mama ku)
30 mei : kenduri a.k.a birthday party anak babyfarid
5 jun : bertolak ke pontian (alamak... tak booking hotel lagik!!)
6 jun : kenduri Aza (kawanku kawen yeay!)
7 jun : another kenduri. x-classmate lama si Zamri Atemin
13 jun : kenduri lagi! x-schoolmate, 'acap besar' la pulak (nama betul Ashraf)
20 jun : lagi kenduri... 'kacip' pon nak kawen... (actually nama dia Khasif)
28 jun : kawen. si ika pulak...

mmm... so bilanya hujung minggu ku yang free nih? plan nya nak bawak uder pergi jumpe sorang makeup artis tu... buat makeover + test make up... kan uder kan?

takpe... semuanya bisa diatur dong... hehe... nanti kita calling2 lagi n plan betul2 ek! nasib baik la uder punye final covergirl nur tu ditunda sampai bulan ogos.. huhuhuu...

ups... lupa pulak... ada satu lagi yg tinggal... my birthday! pon coming soon jugak!

sebut pasal birthday ni... ramai jugak la yg birthday bulan mei ni... hehe... happy birthday to all! sori... semua orang aku wish lambat... bukan ape... masalah kesihatan dan kesibukan membuatku lupa tengok kalendar dan planner! @_@ gila lah!

10 mei - rauf. adikku yg di aussie tu :)
13 mei - ejan. kawanku yg berada di rantau..
19 mei - wahed. adikku jugak nih.. tgh exam kat UTP manjung...

mmm... kalau tak silap, aunty2 ku pon ramai b'day bulan mei ni....

hehe... lepas nih... birthday mama!
4 jun! hehe... birthday mama eh... mmm rasanya time ni daku dah berada di jasin... leh ar celebrate.. hehe...

huhuu... bz kan... tapi pak menteri lagi bz kot... hehee... nasib baik aku bukan menteri... oh ya.. boleh jugak jadi menteri... KETUA MENTERI HAL RUMAHTANGGA. hehe...

Comments

zZana said…
oh kacip, ex boipren pnut dkt maktab tu nk kawen ya..ngan sape ek??ngan bini die la kann..kann..ehehhe
niway get well soon daya..:)
anggun said…
tq2... muga2 daku cepat sembuh untuk melalui minggu2 yang penuh dgn kenduri dan jemputan... :P

btw... baru ku tahu kacip tu xbf pnut.. @_@
Miu said…
deman! selsema!

pls take good care of yourself!!!!

minum banyak air.. tidur awal..

makan ubat ok!!!


and babe! i receive your prize already! thanks so much!!!!!!!!!!!!!!!!!!
iena hamdi said…
suka yg 30 mei tu.. mujur ad adlm list.. kui kui kui
anggun said…
thx miu... i drink alot of plain water as well as lemon drink :P demam sudah hilang... just selsema left..

kak iena a.k.a babyfarid.. hehe... mesti ada dalam list punya. dah bulatkan beso2 kat kalendar tau! :)
NBR said…
Betul tu. Aunty Shahid 3rd May and me 10th May sama dengan Rauf and Aunty Iba 12th June. Happy Birthday to all.

Popular posts from this blog

Menempah penginapan percutian dengan AirBNB

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?

Kemas kini gambar passport anak anda