danga bay (part 1)

danga bay!!!! here we come!!!

we'd been here 2 times this month.
1st time was during our short trip to aza's wedding.
2nd time was on vacation with my mom, dad, n my siblings :)

danga bay tak pernah mengecewakan sesiapa yg dtg. memang happening especially malam minggu.

to make my story short (malasnye nak mengarang malam ni) lets enjoy the picture!

sampai sana, 1st activity is dinner! maklum la semua dah kebulor. we dine in at rumah limas. tpt makan paling best kat danga bay. makan bersila dalam rumah limas. dengar pon dah menarik kan?

rumah limas tempat dinner kami malam tuh : nyaman jer rasa, mcm kat istana zaman silam : tu ha raja tengah landing

budak ni lain plak kerjanya. tak peduli hape... tido pon buat action kamen ...

next, we enter danga bay park!!! wheee....!!!!
kat dalam tu ade theme park, ada petting zoo, ada train... then, boleh sewa basikal a.k.a beca keluarga. best sehh... memang seronok walaupon berpeluh tak hengatt!

basikal keluarga: letih gila kayuh wei.... tp best!
bernasyid depan petting zoo

jalan-jalan tepi laut malam-malam memang best... sambil tu tengok kapal cruise, hirup angin malam yang segar... bahagia jer rasa.

hokey. itu lah aktiviti kami malam pertama di JB. next post kita cerita pasal hari kedua pulak ye...

BTW, masa 1st time pergi danga bay (that was 2 weeks b4 this trip), kami pergi bertiga... jalan2 je sambil ambil gambar. tapi memang terasa kehangatannya! thats why ajak diorg semua ni gi danga bay! mmm... mana pergi gambar danga bay yg tu eh... tinggal kat laptop mama la... :P aiyohh...

Comments

Popular posts from this blog

Menempah penginapan percutian dengan AirBNB

5 percutian musim panas luar biasa di Melbourne dan Victoria

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?