cepatnye kita menua (tag dari sarah al-idrus)

dari meja pena.
(feeling2 penulis terkemuka)

lately suka pulak hangout kat blog cik adik sarah al-idrus nih. kadang2 tinggalkan komen, kadang2 baca2 saje. Dia ni rajin pulak tu tag2 reader dia. Ni second time kalau tak silap i buat tag dari dia. 1st time dulu pasal ape eh... tak ingat dah... hehe....

topik yang di tag kali ni adalah cepatnya kita menua. Kena letak gambar2 lamaaa..... yang confirm lah kan lain dari muka kita sekarang ni. Ada orang macam ugly betty, or ugly duckling; dulu ala2 comot, now dah lawaaaa, comey.... tapi ade pulak orang, dengan alasan dah kahwin dan anak berderet2, so dah tembun sikit (kadang2 tembun banyak).

Ade juga orang yang mengalami transformasi yang besar. Dulu free hair, sekarang dah ayu bertudung. Dulu 3G (gemuk, gempal, gebu) sekarang selim melimm. macam2 kan! yang paling penting semua orang akan semakin tua... dan semakin matang! itu yang penting.


so, untuk menyedapkan lagi cerita ni, terpaksalah i letak gambar2 lama i yang ala2 budak mentah dan comot... hehehee.... sekarang pon comot jugak, tapi depan hubby je la i comot... (comot lain tuh) since, i dah aktif ber "facebook" ni, tu la yang dapat banyak gambar2 lama i, sebab my dad rajin scan gambar2 lama, then post kat facebook! haha!


haha! mula dgn gambar ni dulu. tgk my mom,muda lawo...me pulak, yg baby tu la. umor sebaya juwita sekarang.muka pon lebih kurang kan!

ni raya tahun bilaa..... pakai spek lagi. muka pon macam pinggan hehee... time ni tak banyak gambar i, sbb i paling takut kamera.hehe...kurang confident diri

haaa! gambar ni lagila.... i was bigger than my mom! maluu.... (dah 2 kali gambar ni keluar kat blog ni...kalau rajin cari la yek)

oh, ni dah kurus sket... ingat lagi, ni time raya. baju tu baju konvo. so, maknanya ni tahun i convo hehe

raya lagi. time ni dah kerja... dah tunang kot... takpon, tengah couple. lupa ingatan lagi lah!


ok, cukup gambar lama. Now compare dengan my pic sekarang....

i tengah feeling feeling ala2 nur amina nur kasih (wakakaka!)

raya haritu....

kat bazaar maeps! jual kimono. sape nak beli?!

kat dangabay, family holiday. dengan my mom... i dah jadi kecil theehehee...

phew.... banyak dah gambar lama nih! terbongkar sudah segala rahsia 'besar' ku itew! Kalau tengok gambar2 tu, notice kan yg my bro n my lil sis pon dah semakin besar n matang. My lil sis dulu comel kecik je, sekarang dah anak dara dah.... tapi jadi anak dara lasak! haha! my bro 2 orang tu, hehe.... dah besar sekarang... sorang kat aussie ( check post sebelum2 ni), sorang lagi kat UTP, final year.

me? sekarang dah jadi ibu muda, yang glam da vass! haha! takde lah.... i just took 1 step ahead to archieve what i want. And that's what makes who i am right now.



daily family muzakarah; lesson of the day:

1. to be succesful, all you need is 1 step ahead
2. all successful people solat 5 waktu T_T

(from now on, my blog will have segment for "daily family muzakarah; lesson of the day" at the bottom of every post. this lesson was taken from our family muzakarah during breakfast.)

sebagaimana muzakarah ini membina diri saya dan keluarga, diharap dapat memberi inspirasi dan pedoman kepada anda semua juga. (^_^)

Comments

AeNa Helaena said…
salam..haloo,, i like 2nd last nye pic.nmpak cun laa..n the kimono pun cantek.ade jual?
miji said…
tumpang lalu...hihi
petite4 said…
aena, check kat petite4.blogspot.com untuk koleksi baju dan kimono ye :) ade lagi stock yg available

Popular posts from this blog

Menempah penginapan percutian dengan AirBNB

5 percutian musim panas luar biasa di Melbourne dan Victoria

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?