takde issue

belakangan ni, tak ade issue atau cerita nak tulis (atau taip). Semua macam biasa biasa sahaja, tak ada yang luar biasa pulak. Ada juga keluar outing satu famili, tapi tu semua cerita biasa lah kan... semua dah pernah blog dulu2.

Kalau window shopping, mestilah ke the curve, ikea, ikano.... bla bla bla... makan mesti la kat waroeng penyet, tak pon mac-d, nandos...mmmm (bosan) tak de ape nak citer pon kan~

sebab tu lah, dalam minggu-minggu ni jarang sangat update. (bukan malas ye.. hehe)

oh ya, last 2 week, saya demam. teruk juga, dengan sakit kepala yg berdenyut-denyut, pergi klinik. suspected denggi (again!) uh... harap2 sgt bukan denggi masa tu. tak sanggup rasanya nk melalui saat2 bersama denggi macam dulu. Alhamdulillah badan ni mampu lawan viral tu. Sebab doc kata masih terlalu awal utk detect virus tu dlm darah. Even platlet pon belum drop. Cuma sbb dulu sy pernah kena denggi, so, tanda2 awal dan simptom2 tu semua kita dah tau, tu kita detect simptom tu ada! atas nasihat doc, sy makan banyak buah sitrus, vit c dan minum banyak air. alhamdulillah viral tu dapat ditewaskan.

oh, btw, sebelum sy demam,my hubby demam dulu, serentak dengan my doter. Both of them demam kat kampung. Semua gara2 memancing ikan keli di kolam belakang rumah hehe... sampai ke maghrib tu... dengan hujan renyai2 lagi...harusss la datang sakit.

habis bab kesihatan diri... (macam buat laporan pulak. oh ya...blog ni my parent pon baca, so perlu update status ok)

terkini, saya dah ada akaun facebook. my hubby pon mmg ade akaun facebook. Dia bukak akaun semata untuk main mafia war dan terkini, farmville ye... Saya, bukak facebook sebab terpengaruh dengan my sis, Ain. Tengok dia main farmville macam syok je, hehehee... tapi akaun facebook sy ni hanya untuk family je. Kalau tgk list friend sy pon, semua cousin2, uncle2, dgn aunty2 je... my father pon ade facebook,as well as all my siblings. :) haruss la sy pon kena ade satu juga... just to update my status, instead just by twitter and blog.

berita paling terkini, malam ni sy masak lasagna. yumm! kenyang2... kenyang dengan cheese! hehe... juwita tak nak cuba pon! mesti dalam hati dia, ntah ape2 benda tah ni! hehehe... jadi, dia makan roti krim coklat je.

sekian laporan dari damansara.

xoxo

Comments

Popular posts from this blog

Menempah penginapan percutian dengan AirBNB

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?

Kemas kini gambar passport anak anda