kuda hitam.... aduhh... kuda hitam....

hitam ker? xde lah hitam legam. coklat gelab laa... eehh ehh... korang pikir ape? jangan pikir dalam2 sangat bley? i maksudkan memang kuda bebetul tau! (lagu kuda hitam tu bukan lagu untuk kuda... simbolik la kuda tu... double meaning... tak caye cuba dengar balik)

Ni ha.. kuda kat Ikano power centre... excited nak tgk dekat2 kuda ni walaupon tak la sebesar mana.. besar sket dari kuda padi. kalau kuda equestrian tu kan BAPAK punya besar kan... pernah tgk kuda equestrian? ala... kuda2 yg besar, tinggi, tough, berotot2 pejal tu lah! (again, jangan konar haa), yang Qabil Ambak naik tu... Ape? Qabil Ambak pon tak tau? mmmpph... google je lah! Kot2 la nak tengok sesangat kuda yang besar ni, jalan2 la kat jonker street, Melaka. Kalau nasib baik, jumpa lah polis pelancong yang menaiki kuda ni. hehehee...

ni la kuda equestrian, buat lumba kuda semua tu... tinggi dan besar kan? lagi tinggi dari pakcik sebelah tu. ok... cuba bandingkan dengan kuda di bawah...

kuda kat ikano... hehe... paras pinggang amoi tu je... (amoi ke eh.. lantak lah!)

and...sebab i baik hati harini, i google dan tampalkan gambar2 kuda yang macho bersama-sama Qabil Ambaknya sekali... tataplah puas2.

ni la Qabil Ambak dengan kudanya.. besar wooo kuda ni..

fullamak! aksi lompatan la plak.. sorry, i tak tau ape nama rutin ni...
uder mana..uder!!??!! help please....
!

OK. dah lari topik ni. Actually taknak cerita pasal kuda mahupon si Qabil Ambak panjang2. Sebab nak cerita pasal Juwita. hehee.... meh tengok pengalaman juwita pertama kali berjumpa sejenis binatang baru.... iaitu... KUDA!!!!

theehee... datang tengok dekat2... kuda tu macam nak cium je..
misi: nak ambil gambar dengan kuda

misi gagal. Juwita takut kuda!!!
kuat betul dia peluk abah, nk tengok pon dia tak berani!!

heheheee.... takut kuda rupanya.... x bleh la bela kuda ni. terpaksalah stick dengan arnab je... (konon je kan...)

So, sebab Juwita taknak beraksi dengan kuda, masuk je la dalam ikano... tengok ikan je la...

Comments

ibu emy efy eqy said…
bestnya dapat tengok kuda secara life!!!
anggun said…
hehe... best la jugak... juwita 1st time tgk kuda hidup2... selama ni tunjuk dalam buku je.. horse.. sambil kita ajuk2 bunyi kuda...
Sherry said…
oh near pyramid got the dolphin performance.. u got go? I no go.. expensive $120 2 adult 2 kid package
Sherry said…
I think maybe she is still young.. perhaps wait she is 9 or 10?
petite4 said…
crazy la! RM120 to see a dolphin? hav to think 100 times to go... unless i hav soo much money and dun know how to spend...

lagi baik beli seluar jean dia la... hehe
Sherry said…
yalah dolphin and sea lion only... $$ tu boleh beli nasi masak sebulan

Popular posts from this blog

Cerita Hantu asrama lagi (mimpi berdarah)

petshop kat seksyen 9 Shah Alam (tapi cerita premium cat food pulak)

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.