nasi lemak antarabangsa, MRR2

makan2 di luar... odw balik dari mekap2 kat ampang. Pilihan kali ni, nak cuba nasi lemak antarangsa yang famous sangat tuh. Actually, i tak ingat tempat ni kat mana, tp kat laluan MRR2.. hehee... kalau lalu tu mesti nampak restoren ni kat shop lot tepi MRR2 tu... sebaris dengan restoren nasi dagang ulek mayang yang kontroversi tu la... :P banyak kedai makan kat area ni... tp kami pilih untuk cuba nasi lemak antarabangsa :)

OK lah... nasi lemak dia. I amik nasi lemak ayam rendang, hubby pulak nasi lemak ayam merah pehtu tambah bergedil seketul. Air pula, i jus kedondong, hubby... mmm fresh oren kot. lupa pulak dah... 2 hidangan ni total up almost RM26 jugak la... sebab ada tax. (tak tau pon jumlah sebenar, tau makan jee.. ngeee)


pinggan hubby. ada bergedil seketul dan ayam merah

So, sepinggan nasi lemak i ni, dikongsi bersama anak dara i tu le.. pheh! dia ni mmg tak boleh jumpa nasi lemak, mmg la dia tibai! haritu makan nasi lemak kat uncle lim pon, habis sepinggan, tinggal nasi yg terkena sambal je untuk ibunya ni ha...


eh, boleh pulak background dia hijau... ala2 matching gitew dengan outfit i... hehehe...
juwita dah tak sabar ni ha...

bila makanan dah depan mata, juwita mula la... tak sabar2 gamaknya. lapo sesangat la tuh... abahnya pulak, sibuk nak amik gambo dulu.... aduyai... sabooooo jela... perut dah nyanyi dondang sayang... juwita pulak, tak dapek den nak nolong. tangan dia dah mencapai2 ape yang boleh haa...
hehe...

nak ikan bilis! nak ikan bilis!
hee...ibu buat dunnoo je... ibu nak control senyum dulu

apepon, mmg seronok tengok anak2 selera makan kan? senang hati ibu tgk anak2 makan, membesar, sihat... happy... kan? :)

Comments

nursarah87 said…
tak pernah try NLA ni..cam mahal gak biarpun cuma nasi lemak..huu
petite4 said…
uhh... mmg mahal sket la... my parent in law pon confirm terkejut ternganga klw tau makan nasi lemak sepinggan dekat 9 hengget... huhuu... sekali sekala boleeh la ek.. buat ubah selera...
Sherry said…
wah pedas pun ok bagi dia. :)
Sherry said…
uncle lim punya I pun suka makan :) tapi jarang pergi.. mahal
Sherry said…
hehe... she loves spicy nice :) me only like when teen time.
petite4 said…
she just like her mom... but her mom cannot eat too much spicy anymore... sakit perut. sudah ada ulser. now i even control her spice intake. taknak jadi mcm her mom ni

Popular posts from this blog

Menempah penginapan percutian dengan AirBNB

5 percutian musim panas luar biasa di Melbourne dan Victoria

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?