what a beautiful sunday

semalam adalah antara sunday yang seronok! Misi utama sebenarnya adalah untuk menghantar Ain aka maksu ain (my sis yg dah seminggu dok kat rumah i ni balik melaka). Macam biasalah, sebelum tiba ke misi asal, banyak la pulak persinggahan2 yang lain...

kronologi perjalanan semalam


1. keluar rumah pukul 11.

Hajat dihati nak pergi ke bootsale mega kat shah alam tu... tapi harapan. Dah semua membuta macam singa laut kan.... tgk lah kalau berjaya pergi minggu depan (heheee....)


2. singgah beli tiket ain kat sec.17.

alamak... tiket 4.45 dah abis daa... terpaksa beli tiket pukul 6.15... adoyai, terpaksalah kami merewang rewang kat shah alam sampai petang nie...


3. singgah kat mamak kejap jumpa kak najwa (redglow).

HAA!! ni la paling best! amik 2 MAC mineralize blusher yg dah lama pesan. heheheee...... nanti i blog about this key... :) :) :)


4. makan kenduri rumah uder
owh... uder dah dapat anak buah. sangat seronok ok... baby nya sangat comei :). BTW, makan pon sedap, ade ulam, sambal tempoyak, ikan masin.... of course ade kambing masak kurma, and pajeri nanas... kueh mueh yang ku telan walaupon perut dah maju kedepan... sedap!


kueh lompang (ye ke ek namanya ni..) dengan cara berlauk yang sedap!

lepas tu uder bagi 3 lipstick stage. yeay! double the happy la! ermm... free ke kena bayar eh... heheee... tak tau le i... nanti kena tanya uder. She loves the color, but the lipstick ade kisah sebalik yg dia amat geram., jadi dia nak let go... ok. itu sahaja reasonnya. jangan tanya kisah ape key... i bukan mami jarum! about this lippy, pon nanti i akan blog the swatches hea...


lipstick stage yg uder bagi

5. tak tau nak gi mana, jadi kami ke jusco bukit raja.

rupa-rupanya ade SALES!!! so, hubby telah memberi hadiah kepada dirinya sendiri sepasang kasut camel active... ade sales 30%. senyum sampai ke telinga.
i telah membelikan juwita 2 helai seluar untuk pakai2 kat rumah. RM10 je selai.... heheheee... so my total damage is RM20 only. (mula2 rasa gembira sbb keluar duit sikit...tapi bila bukak wallet, owh... rupanya tadi i telah memberi kak najwa RM100++ utk brg MAC yg i pesan itewww!!! i telah kembali pokai..sigh..)

singgah MPH dan Juwita telah mem 'pow abahnya untuk beli buku peekaboo yang berharga RM14.90. Abahnya layannn je... so, sampai ke hari ni, senyum juwita masih sampai telinga :)


6. penat jalan, masuk kereta n pikir lagi nak gi mana.... last2 kami makan kat satay kajang haji samuri!

mmm... makan satay la pulak! 12 daging (coz i like satay daging berbanding ayam), 8 cucuk ayam. Juwita time ni, dah tidur... so dia tak makan pon... 1 makan 5 cucuk je, tu pon dah macam bloated sesangat dah... uhh... perut i kecik tawww...


satay ayam dgn lembu. arnab tak de ke eh kat sini....

kuah kacang haji samuri yang kontroversi....er.. kontroversi per eh... heheeee

kontoversi2 pon... haa!!! celup2 dengan ghairahnya!

pastu ngapppp!!!!!! shedapppp!!!

Juwita tidur ternganga... ngeee... kelaka!

lepas makan, ape lagi, bayar lah ye!


7. masuk keta lagi, dan pergi sec.17 nak hantar ain.

time ni, kami semua duduk termenung dalam keta tunggu pukul 6.15. mane tah bas ain tak sampai sampai.... pastu juwita nangis la plak bila nak pisah dengan maksu nya tu... ish ish ish.. sayang plak ko kat maksu ko tu ek...

8. balik damansara!

aduyai... letih la harini. tapi hari yang seronok! semua orang dapat somtin' dan semua orang senyum sampai ke telinga... malamnya, i dgn juwita tidur pukul 10. i tertidur masa nenen dia... letih sangat kot. i tidur sambil tersenyum... seyes!!!

gambar kenangan dengan maksu ain... (ain macam akak i... tapi dia adik i... ish...ape i cakap ni)


mmmm.....what a beautiful sunday!

i senyum macam ni boleh?

Comments

Sherry said…
hehe.. fall asleep already :)
Sherry said…
kajang satay stadium hari tu mlm pergi.. bawa relatives go.. mkn supper

Popular posts from this blog

Menempah penginapan percutian dengan AirBNB

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?

Kemas kini gambar passport anak anda