flash back, ape ade kat 2009 dolu-dolu?

yep, i know... it's been 6th January today. Cerita resolusi tahun baru ni kira dah basi sket (sket la ek... ade je orang macam i yang baru nak come out dengan resolusi), maklumlah, punyalah laaaama berjanggut membuat penilaian tahunan.

TAPI, sebelum boleh kita keluarkan resolusi 2010 ni, harussss lah kita flash back dulu apa yang berlaku pada my family, and myself sepanjang 2009.

1. Holiday @ lumut, pangkor. best! dan ini sambungan part 2 holiday kami di danga bay

2. Birthday pertama Juwita tahun lalu, buat kat kedai my mom (kedai kek kesang). Ade kek sponsor, ade banyaaaaak baloon, dan ade makanan best2 (i la chefnye). Party ini dibuat few days before her real b'day. Tepat pada hari b'day nya (30/3), she start to walk more than 10 step!

3. I join kelas makeup intensif redglow, dan dapat sijil. Oleh itu, secara officialnya, i telah menjadi makeup artist/ jurusolek bertauliah.

4. kena denggi! seminggu duduk hospital. pindah2 hospital pulak tu. Kenangan buruk di Hospital besar Melaka. Last sekali duduk kat hospital pantai, hari2 request kat nurse nasi goreng T_T

5. my bro, Rauf selamat terbang ke Australia untuk melanjutkan pelajaran. Von Voyage!


6. join gathering board parenting cari.com @ taman tasik titiwangsa. Tema nya oren

7. my fren kat UiTM kawen. congrats Aza dan Kodiang. cepat2 timang anak ye! :)

8. holiday @ johor bharu 2 kali. 2 kali pergi danga bay! best best!
kali pertama pergi
kali ke 2 pergi part 1
kali kedua pergi part 2
kali kedua pergi zoo johor

9. trip ke Kota Kinabalu terbatal akibat insiden terkandas di LCCT T___T

10. Akhirnya open blog shop and gallery untuk my makeup service. Lahirlah petitetouch.blogspot.com

11. hubby sponsor my hobby cum new job. hubby belikan makeup, bag makeup, dan macam2 lagi lah! Lengkap semua dalam bag tu :) brush bobbi brown kesayangan tu pon hubby yg belikan jugak

12. i won women's weekly true spa promo back massage for 2! All 3 of us had a great time there!

13. our old friend (x-mrsm serting), Herwan got a baby boy! Mohd Hadwan Haikal

14. Tahun lepas giliran beraya di jasin. Macam biasa, pergi batu pahat...

15. My sissy, ambil PMR! she got 6A's... ok leeee......

16. bawak my sissy bergumbira di genting kota keriangan. Memang riang lah!

17. i decide to have a rabbit.....

inilah antara perkara-perkara yangberlaku pada tahun 2009. Banyak lagi tapi tak kuasa nak letak semua. :P

tahun lepas juga, kami sekeluarga cuba untuk join bazaar flea market @maeps. memang seronok bukak bazaar kat sana, tapi memang letih! Sejak i start makeup service, kami stop bazaar sbb hujung minggu dah penuh dengan kerja makeup. Lagipon, banyak lagi faktor lain lah... macam lokasi yang jauh sebenarnya, dan kemalasan yang menjelma heheheee...

tahun lepas, bisness dari petite4 ku boleh dikatakan berjaya lah jugak. Tapi hasilnya tak nampak. Sebabnya, semua hasil yang dapat telahku laburkan ke bisnessku yang baru iaitu service makeup. Oleh itu, akhirnya petite4 tu tak dapat nak rolling modalnya semula. :( . Kes salah strategi lah ni...takpe...takpe..

Apapon, diharap tahun 2010 memberi lebih rezeki pada kami. Banyak dah plan, perancangan, azam, dan hasrat untuk 2010 ni. Tunggu je lah resolusi 2010 ku di post akan datang. daaa....!

XOXO

Comments

NBR said…
InsyaAllah 2010 akan lebih berjaya.
Sherry said…
wah you sis so smart

Popular posts from this blog

Menempah penginapan percutian dengan AirBNB

5 percutian musim panas luar biasa di Melbourne dan Victoria

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?