the biggest loser dah berapa banyak season dah, korang tak belaja ape-ape ke?

pagi-pagi sabtu ni terasa nak cerita pasal nak kurus/ berdiet. Orang kita panggil diet lah... sebab dalam pahaman diorang, kalau nk kurus wajib berdiet. Betullah tu... cuma bukan diet semata, kena exercise. Diulangi, KENA/ WAJIB EXERCISE! Tu yang aku cakap tuh, citer the biggest loser tuh dah berapa banyak season dah... siap dah ada the biggest loser asia... stil... orang kita... taknak ambil ikhtibar langsung! ade je alasan2 yang boleh diberi.


Ala... diorang boleh la... ade jurulatih pro... diorang bolehla... diorang duduk situ, makan kena jaga, kena paksa senaman.... eh, hello! pokok pangkalnya diri kau dengan kepala hotak kau sendiri tau??? tapi kat rumah ni banyak dugaan... makanan sedap2, nak senaman pon x sempat... nak kena kemas rumah, jaga anak, kerja lagi... balik rumah dah letih..... mana ada masa....


kalo ko sendiri dah pikir gitu, jangan mimipila nak kurus...


ada satu lagi pemikiran orang-orang gini. Bila jumpa orang yang da kurus (termasuk aku sendiri. aku selalu kena tanya soalan gini), mereka akan tanya, "apa rahsia ko ha...? apa yg ko makan ha? ko jangan cakap ko senaman. mesti ko ade makan ape2 kan?" aku pon jadi terkedu....


aku nak jawab aku senaman 30 minit sehari, jaga makan, aktifkan diri. tapi bile diorang kate macam tu, aku pon tak tau nak cakap ape dah.... diorang nak jugak dengar aku cakap atleast 1 atau 2 produk slimming. adoi!!!!! pantang nenek moyang aku makan slimming pill. Aku memang tak makan produk apa-apa!!!!! kenapa diorang mesti nak percaya dekat produk2 gitu? sampai tak percaya pada senaman dan jaga makan?????


oh, ye, kadang-kadang aku jawab jugak. "rahsia kurus aku... ko tak patut tanya ape yg aku makan. patutnya ko tanya aku, ape yang aku tak makan... hahaha!" pastu diorang tercengang lagi... "oh yeah.... ko tak makan nasik eh???" hahahaha!!!!!!!!


dah berapa season dah the biggest loser, tk de menda ke yang korang belaja ha? pengajaran paling penting dalam citer tuh (kalo korang tak belaja ape2 la..) adalah..


to lose weight is not about to change your size, its a changing of lifestyle to change your life overall.

Comments

hahaha.tau x pe.cam menyampah org tahan makan pagi malam petang tgh hari dengan kate laen org tkt makan ni.pas tuh excercise x mo.dalam bilek makan roti batter berbungkus2.cissss
photokopier said…
naPa emo sangat ni??? : )

Popular posts from this blog

Cerita Hantu asrama lagi (mimpi berdarah)

petshop kat seksyen 9 Shah Alam (tapi cerita premium cat food pulak)

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.