looooong break

lama dah tak update blog. ade seminggu agaknye..


mula-mula strimik rosak. hubby ku sangkakan modem yang rosak. Dah tukar moden pon gitu juga rupanya... call strimik beberapa kali, rupanya line yang problem. And they took 1 week to send the technician to fix it! what da..! apakah!!?? itu pon sebab we all update kat diorang sekali lagi. kalau diam je la... memang tak akan ter baiki lah line strimik blok aku ni.


pastu, hari jumaat lepas balik kampung sampai ahad. Sebenarnya hari kamis tu dah rasa x sedap badan. Demam batuk batuk... sampai umah mama pon x buat ape la kan, sebab demam, aku makan dan tidur aje. (tapi sempat juga singgah kat jusco kejar sales! haha! tu yang aku rembat levis selai tuh) balik tu terus makin parah demamku. x larat nak bangun katil.. malam tu suppose nak makan pizza, terus cancell gara2 aku yang x larat nak bangun. huhuuuu.... sian mereka2 yang terlebih excited nak makan pizza. sorry semua... bukan kupinta untuk demam. dah memang demam kan... huhuhuuuu...


hari ahad tu, x dan aku nak singgah palong. hubby pergi bawak juwita aje. dapat lah aku berehat sepenuhnya tanpa juwita melese-lese.... petang tu hubby balik jasin balik, malam tu kami balik damansara. sambung demam kat sini. ahaks! Juwita start demam pulak.


Hari senin, bawak juwita gi klinik kanak-kanak, demam + batuk + selemo + tekak da merah. dapat la 3 macam ubat. antibiotik tu yg penting. doktor suruh makan 3 hari, kalau x kebah, datang lagi buat check darah O_0 owh... sangat seram hokey! harap2 viral2 demam biasa je...


semalam, juwita dah sembuh demam. alhamdulillah..... lega rasa hati. tinggal selemo + batuk je... suara dia pon dah rock.


sedang aku menulis ni, posmen telah mengetuk pintu rumah aku. Ada parcel! :) :) :) hehe.. mmg tunggu dari semalam. Adalah kain pasang dan kain kebaya (untuk raya, ahaks! gedik gile ok... dah beli kain raya) percaya ke tak, aku dah ade shopping list untuk raya kau!!!! hahaha! kain dah ade, henbeg dah ade... nak cari kasut plak nih.. wakakakaka! malas nak last minit macam selalu. bosan! teringin jugak nak baju raya bertempah berjahit... asyik beli pasang siap je... metrojaya pon dah bosan tengok aku, sebosan aku tengok design2 baju dia yg makin bosan tuh...


da, nak gi tengok kain...


daaa....



xoxo



(xde gambar harini sebab aku malas. entry ni entry tangkap muat. kerja orang malas)

Comments

Nurul Harun said…
awalnya beli kain nak buat baju raya. hehehh

Popular posts from this blog

Menempah penginapan percutian dengan AirBNB

5 percutian musim panas luar biasa di Melbourne dan Victoria

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?