what i want for my 26th birthday (for myself)

Honestly, i never really celebrate my birthday when i was young. Ia macam satu hari yang aku rasa nak cepat berakhir. Tapi, sejak aku ada insan tersayang ni (hubby aku le tu), aku celebrate la jugak.


1st time kena surprise party adalah masa jadi student kat uitm dulu. Uder, Ijan, dan Aza yang buat surprise, dengan bantuan kakak-kakak bilikku. cisss betul! segan pon ade, suka pon ade, terkejut pon ade. Sebabnya, aku x reveal tarikh birthday aku. Tak ramai yang tau birthday aku bila.


Tapi, sejak aku dewasa ni, aku suka Birthday. Sebabnya, bagi aku birthday adalah permulaan bagi sesuatu yang baru, dan pembukaan bagi muka surat berikutnya. Aku decide nak jadi "the new me" dulu pon, masa birthday. Masa tu aku tiup candles sorang2 dalam bilik. (zaman kegelapan)


Kini, tiap-tiap tahun aku nantikan birthday. Masa birthday lah aku tanam azam. Masa birthday lah aku buat wish-lish untuk diri aku. Dan paling best, masa birthday lah aku boleh mintak ape yang aku nak!!! yeay!!!!


Tahun ni, aku tak mintak banyak dari insan tersayang. Aku tak nak candles light dinner (aku kan tengah diet nih! lite-lite snack boleh la), dan aku pon tak mintak lunch kat fancy-fancy restaurant (again, aku tengah diet!)


Surprise party pon aku x harap. Cukup lah last year hubby buat. sedey tau, hubby buat-buat moody satu hari, rupanya tengah-tengah malam dia bawak balik kek.. cisss!!!


So, banyak tak banyak, sikit tak sikit, ini adalah list 'hadiah impian' aku untuk birthday ni... (sekali lagi aku ingatkan, no makan-makan hek!);


1. Sepasang kasut jogging nike

2. CD full series ugly betty season 4

3. nak tengok eclipse kat wayang!!!

4. a bunch of flower/ hand bouquet (calla lilies to be exact, eustoma also can lah, or mix flowers)

5. a day in a spa. ( nak urut-urut, aromaterapi, sauna, jakuzi... oh heaven nya!)

6. a glass of chill green tea (lepas minum confirm terasa kurus! wakakaka!)

and lastly... i want...

7. panjat broga hill dengan hubby, pastu baring2 kat sana, tengok awan.... (macam couple citer up tu) gile kan??


over tak list aku? idok le over bebeno kan.. biasa-biasa je... kalau ikutkan over aku, nak je aku mintak shopping spree makeup and clothing. tak pon aku mintak voucher beli belah bernilai RM1000.. atau aku boleh mintak nak beli barang MAC, Stage, nak shopping kat SASA, nak Charles and keith heels, nak ikea voucher RM1000 jugak... haa... itu baru over kau!!!


heh... aku ni berpada pada la jugak... makeup aku beli sendri la ye.. baru terasa keringat air peluh mengalir nak beli seketul blusher MAC -__-" berpeluh ketiak membayau nye! Alhamdulillah lah job boleh tahan.. kalau x masak makk~~


Kiranya, apa yang aku impikan untuk birthday ni, lain dari kebiasaan permintaan aku hari-harian la.. (adakah maknanya hari-hari aku meminta makeup? oh tidakkk!!) hurm... dapat ke tidak ke ek... hadiah impian aku nih... huhuu... tengok lah....




ade ke tak orang yang sayang aku nie... ade ke...




ade laa.....




sila....




buktikan sayang anda....




hehehe.......




:P


P/S- saya tahu, kasih sayang tidak boleh diukur dengan wang ringgit atau kebendaan -_-' makanya saya pasrah dengan keadaan. Tapi bila kita sayang, kita sanggup beri apa pon kan? kan? kan?

Comments

Sherry said…
oh nike, how baout addidas? got warehouse sale next to carrefour subang jaya, the subang avenue there. sales until 11 July, la.. mmg girls stuff sure your daughter love :D

Popular posts from this blog

Menempah penginapan percutian dengan AirBNB

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?

Kemas kini gambar passport anak anda