what a tough weeks

sudah 2 hari juwita masuk taska. esok masuk hari ke-3.


report untuk 2 hari, juwita nangis saje kat taska. refuse to eat. time tido dia tido pulak. susu minum gak la sikit- sikit (susu pon baru belajar minum nih -_-)


esok hari ke-3. just wait and see lah. Kalau dia nangis gak, redha je la. Baru hari ke 3 kott~ teacher dia kata some might take about 2 weeks to get along and blend with the new environment. Agaknye anak aku le tuh yang masuk kategori tu. Ye lah kan, tak pernah pisah bonding sejak lahir. Direct breastfeed pulak tu sampai 2 tahun. botol susu pon x kenal -_-


oh, aku tidak introduce dia pada botol susu. dia minum dengan sippy cup macam biasa. Cuma aku introduce susu formula. Lepas habis semua sample yang paed bagi dulu (ada dalam 6 jenis susu) aku nak fedup gak. Teacher dia suruh try Pediasure vanilla.


Ade sample pediasure paed bagi haritu, tapi perisa coklat. Idokle anak ku gemar~~~ ingatkan dia suka lah sebab color macam milo. Tapi ade le seteguk je dia try. hampa~~~Lepas teacher dia suggest pediasure vanilla (anak dia pon baya2 juwita, pon masalah hampir sama, fully breastfeed and mengalami masalah to introduce formula milk after 2 years old), aku terus beli satu tin yang kecik dulu, untuk try.


malam tu aku terus bancuh, instead of bancuh milo. Dia nampak putih terus taknak. nangis-nagis nak vitagen (dia ni gile vitagen. asyik nak minum vitagen aje). Aku pon, haa.... amik botol vitagen kosong, cuci, topup letak susu pediasure. Dia minum ko!!!! siap tambah lagik!


esoknye pon aku buat benda sama. Temberang dia hehehe~ teruk betul aku nih kan.. tapi x kira. Aku nak dia minum susu, walau apa jua caranya... kalau tak, dia x cukup nutrient pulak.


Semalam, hari pertama ke taska. ade le jugak stop nangisnye teacher cakap. just xnak makan. Harini, adoiii.... nangis dari pagi sampai petang O_O time tido je x nangis~~haahaa... bertahanlah wahai diriku~~ bertahanlah wahai juwita sayang~~


semoga juwita aisha dapat sesuaikan diri.

semoga juwita aisha x nangis lagi

semoga juwita aisha suka pergi taska


oh, ya... sebab perubahan rutin dan situasi baru ini, masa malam-malam budak ni jadi sangat fussy, clingy, dan kuat merajuk. -_- letih jadinya... middle of the night mesti dia terjaga, rengek-rengek, nangis-nangis, merajuk-rajuk... xleh pujuk plak tuh T__T


rasanya dia protes.... tapi aku takkan mengalah this time. for her own good juga kan?

Comments

Sherry said…
x friend ke sana yg sebaya dia?
Sherry said…
yeah some depend on flavour see she like or not..
Sherry said…
umm. dont think if breastfeed will hard intro milk fomula to baby.

Popular posts from this blog

Menempah penginapan percutian dengan AirBNB

5 percutian musim panas luar biasa di Melbourne dan Victoria

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?