METROJAYA RAYA SALES @ STADIUM MELAWATI (29/7/2010)


Hari ni, masa hantar Juwita ke taska, lalu tepi bunting iklan metrojaya raya sale. Terus je... lepas hantar je budak kenit tu, straight pergi stadium lah! Sampai sana pukul 9.45... belum bukak. (buka pukul 10 pagi)


menunggu pintu terbuka untuk menyerbu

Tengah tunggu pintu terbuka untuk menyerbu, hubby kata.... "saya tak bawak wallet la..." hoh??? aku tak tau nak komen apa... haha! jalan-jalan je la jawabnye. Hubby check kat kereta kot-kot ada.. tapi seperti dijangka, wallet adalah di dalam kocek jeans dia yg lain, kat rumah.. -__-"


Tapi hubby dengan idea bernas nye, mintak transfer duit masuk maybankcard aku... makanya kami berjaya menyopingkan diri pagi ini! haha~~


oyeah!!! among the 1st



overall, biasa-biasa je kali ni punya warehouse. Tak de la menarik sangat. Brand biasa-biasa je. Pakaian baby/ budak pon x de yang menarik minat aku untuk membeli. Oh, tapi aku ter-bekenan kat teddy bear tadi... Rm12 je kau!!! tapi tak pulak aku kaut.. (sekarang rasa menyesal...)


Perfume ok. Sapa nak kawin, cari barang hantaran boleh la try singgah cari kat sini. Makeup... hmmm..... pon kurang menarik minat aku... aku beli i-nuovi punya lipstick je. Sebab kalau kat sasa normal price i-nuovi tu Rm59.90. tapi kat sale ni, seketul jatuh Rm19.90 je. Maka aku kaut 3 ketul terusss! gloss dia ade 5 jenis shade je. takde yg shade aku pakai tuh.. jadi x beli.. (tapi gloss i-nuovi best wooo! same price with the lippy)



ini je yg aku dapat....

catch of the day...


Lain-lain brand makeup yang ada... Kate, Za, in2it, bloop... itu je kot.. tak banyak kan... kalau la ade maybelline ke.. revlon ke atleast... best la sket.... Tapi perfume hunter memang berbaloi2 datang la kot... banyak! Makeup hunter... sure keciwaaa tahap gaban!!


Pakaian.... lelaki banyak. perempuan tak banyak sangat dan tak menarik langsung aku rasa. Aku beli anak baju... 2 kotak aku punya, 1 kotak juwita, 1 kotak hubby... ok la rege nye... Selain bajubajan pompuan yang aku tak berkenan langsung tuh, aku sambar 3 helai shirt hush puppies. murah koo... gile ke tak beli... hush puppies je yang menarik minat aku kat situ...


Baju budak... tak de yg aku berkenan. Baju lelaki... hubby ade jugak beli. 2 helai. ok la kot, huh? kalau x takkan dia beli kan.. hahaha~~~


selain tu, ada la jugak, kasut, heel, handbag... semua ni aku tak usha pon. tengok2 jeling2 je... sebab bukan dalam interest aku benda nih sekarang. x terasa nak kasut dan bag... (aku perasan kat bahagian handbag ada guess.. tapi tak ushar. x minat guess)


oh ya, ada lagi... barang-barang rumah pon murah gak. (walaupon aku tak beli.. sekadar bagi review sahaja) quilt cover set dengan fitted queen/ king + pillow cases = Rm250. murah!!!! 70%off hokey.. ni lembut best sejuk punya tau. cotton + satin. design dengan color dia pon aku berkenan la sesangat... tapi aku tak angkut la.. tengok je... (ikut hati nak angkut, tapi tengok muka hubby macam nak hangkut aku jee..... -_- aku kuis2 je la...) haha~~


Frame gambar murah, carpet, alas kaki, langsir, bantal jean perry, sarung bantal,... mostly 70% off ni area barang2 ni la... (ade karpet barbie princess... Rm7.90 kot... nyesal gak x amik. nak letak kat bilik tidor belah juwita...)


ok la.. tu je dulu report harini.. sapa lagi pergi??? hari ni ka.. esokka... bagi la review korang plak. Aku bagi 4/10 je kot markah untuk sales ni... haha! banyak barang2 rumah dengan pakaian lelaki je. makeup x banyak, budak dan baby tak banyak.



~belanja RM300 keatas guna maybankcard/ visa dapat voucher RM30 tau! boleh straighway redeem hari tu jugak!

Comments

Sherry said…
nice but I no go la.. see more buy more.
Ms Lynn said…
bile last date ek? :)

Popular posts from this blog

Menempah penginapan percutian dengan AirBNB

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?

Kemas kini gambar passport anak anda