Cendana Spa, Seksyan 7 Shah Alam


satu satunya gambar yang aku ambil. itu pon, lepas habis treatment. Sepanjang treatment, takdak gambar. X kosa aku hai.. aku nak enjoy jaa... lagipon, aku sehelai bersama kain batik lepas je.. mana nak letak kamera?


The first thing i'd done with my salary this month was went to Spa. After few days surveying, google-ing, blog-walking, finally i chose Cendana Spa, from 4 top listed. On final list, i had Cendana Spa, Andana Spa, Tini's Spa, and Serenity Spa. All are located at Shah Alam (well, paling jauh pon kat Glenmarie) Akhirnya decide nak cuba Cendana Spa, Sebab price dia adalah paling murah among the 4's, dan package dia pon tempting jugak la~~~


I chose Cendana Sri bonda Package which include:

flower foot bath,
herbal sauna,
whole body massage,
lulur & scrub
flower milk bath

Then i add on pedicure and medicure.


wallah! heaven sungguh aku haritu. Thanks a lot to my hubby yang menghantarkan aku ke spa pagi tu. Memang haritu, hubby bagi day off for me to do a spa. Sepanjang hari koo... dari pukul 11 pagi, keluar spa pukul 5. haha~~ memang completely rasa duduk kat dunia lain kott.. dunia spa. haha!


dalam package tu, paling aku suka adalah whole body massage dan flower milk bath. 2 tu memang sangat heaven rasanya. lulur dan scrub tu..... lain kali aku taknak buat selalu lah. memang lah bagus untuk kulit kan, jadi halus dan licin.. tapi letihnyaaaaa menunggu lulur kering! wakaka! aku ni mana boleh tunggu-tunggu macam tu.. Dia suruh tido, tapi aku gagal untuk tido pulak masa tu. Dah la terkebil-kebil aku setengah jam telentang, setengah jam meniarap, tunggu lulur kering.... -__-'


Sauna pulak, as usual, aku memang tak tahan lama dalam sauna. Paling lama pon 15 minit je... lama-lama kang jatuh pitam aku dibuatnya. Sebab aku ni senang sangat berpeluh. Baru masuk tak sampai seminit dah bercucuran dah peluh keluar.. haha!


Whole body massage, aku suka. sebab memang tu attention aku yang utamanya. nak hilangkan lenguh-lenguh badan semua... memang puas hati. Last sekali flower milk bath. Ini adalah paaaaaaaling aku suka! air susu tu hangat kat badan, bau dia wangi, dengan cahaya-cahaya lilin yang menerangi bath tub tu... then ada pulak kelopak-kelopak bunga ros merah yang serius sangat wangi~~~~ aku seperti dibuai-buai dalam kehangatan air susu..seperti berada di dunia yang lain. Sangat tenang, sangat peace, calm...relaxing.... mata aku pon semakin layu... Aku tertido tau sambil berendam tu!! (nasib baik tak lemas) sampai kembang aku berendam. Puas! (dekat sejam gak la...)


bagi sesiapa yang mencari-cari Spa area Shah Alam, boleh la try Cendana Spa ni. Memang puas hati. Make sure korang call dulu buat reservation, sebab dia layan korang personally tau. Takde walk in customer. Lagipon, diorang nak prepare bunga, air susu, sauna semua... so, wajib call for reservation key!


Nanti sebelum nak raya, cadangnya nak pergi sekali lagi.Nak buat massage, milk bath dan pedicure sahaja... Sapa nak ikut???? Ada geng best gak... boleh borak2.. haha~




~ Detail tentang Cendana Spa, contact and such, please ask me privately.

~ Sapa nak day off at Spa dengan aku pon boleh. contact je... saya baik hati

~ cendana spa ni, for ladies only, so, no worries key



Comments

farra8979 said…
best ke?? bape sume skali pakej? tp cam jauh la me nk pegi dr putrajaya...
LAVENDER said…
Kebetulan sy tgh survey spa. Rasanya nk try la cendana spa ni.Kalu anggun buleh join skali this Saturday?
anggun said…
hi LAVENDER, his coming saturday saya outstation ke perak pulak... memang cadangnya nak pergi Spa nih, tapi tight je schedule bulan ni.. :/
LAVENDER said…
its ok. next time. sy try spa lain dulu.
DIY said…
hello,blh saya tau no.phone spa ni.. tq
anggun said…
hi, you guys boleh check kat website dia ni utk reservation dan segala info ye :) http://www.cendanaspa.com/2010/05/packages.html
michiko said…
salam anggun...mane lg best,spa cendana or tini?
hida said…
cendana spa sy pernah cuba yg package urut, lulur, mandi bunga, sauna tu. ok. sy suka urut dia. Lulur sy x berapa minat, sebab lama sangat kot.


kat Tini spa pulak, sy cuba yg pakage milkadeal, siap ada facial. sy x berapa into sangat pada facial. Tapi urut tradisional kat tini mmg best! sbb dia urut sekali muka dan kepala.

kalau nak pakage yg lebih menyeluruh, better kat tini sbb dia ada facial, slimming dan toning pon ada. Tapi kalau nk yg biasa-biasa cendana spa pon dah best dah

Popular posts from this blog

Menempah penginapan percutian dengan AirBNB

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?

Kemas kini gambar passport anak anda