chaotic hari ini sebab nak outstation!

Malam tadi saya dah siap packing beg. Well, bukanlah siap sepenuhnya, tapi baju hubby, Juwita, dan aku dah ada la dalam beg. Sangat bertungkus lumus hokey aku menyumbat segala dalam satu beg. Diulangi, SATU BEG! wahlaweii!! (err.. tapi pakaian je laa.. hikhikhik)


Diapers Juwita dok dalam beg lain, bersama dengan segala tok nenek toiletaries, grooming tools, dan makeups. (Sedang aku menaip nih, aku teringat, sabun dan syampoo mandi Juwita tetinggal. waaa~~ T__T)


Selain tu ada beg kamera hubby, dan makeup case aku 2 buah. huh! At least beg pakaian 1 je hek... untuk 3 orang pakai tau!!! 4 hari plak tuh!!! (kalau pasal packing mempacking, aku memang handal lah. Sebab tu keje wajib aku tiap kali gi memana. hubby mana der packing! Juwita laaagi lah! Semua aku lah yang buat~ lalalaaa~)


jadi, plannya, hari ini, siapkan semua kerja office, submit semua job yang perlu di submit. collect semua job yang perlu di collect... kemudian cha alif buttt..!!!


Terus straight gi umah kak Long. Malam ni kenduri. Sib baik mereka katering je. Senang sket keje. hehehee~ Rasanya bermalam kat umah kak long je lah malam ni. (boleh kan.. kak long...) Pagi sok, siap-siap, shoot gi umah Zuraini hantar banner kawen dia. Pastu balik Jasin, rehat.


Ahad ni, ada job makeup + photography nikah dan resepsi kat Kulai. Isnin ada lagi, Post-wedding photoshoot pulak. Kat stadhuys, a farmosa, st pauls church... area-area situ lah! wah la weii~~~~ aku dah terbayang dah result die cemana...! haha... Aku plak yang berkobar-kobar.


Harap-harap tak ada lah lagi benda lain yang tertinggal. Saya sangat takut kalau ada barang tertinggal. (macam ni, dah tertinggal sabun dan syampoo juwita.. waa~ kena lah cari watson kejap lagi) Harap barang aku dengan hubby semua ada lah...


Makeup case, bag camera hubby... semua tu kena check awal-awal. Jangan tertinggal satu pon! Oh ya, charger... betul betul... (kejap nak amik)....





Ok. babai~




~ adik aku Ain buatkan muffin untuk aku. Soooo sweet lah dia... haha~

~ Lupa bawa barang yang Ain suruh bawak -__-' Tapi aku ada hair curler!

~ currently, saya hanya ada 2 helai seluar yang releven untuk dipakai. nangis~ T__T uwaaa~! (serius, aku nangis malam tadi, sebab tak de seluar nak pack. Sangat menyedihkan, bukan?)

~ rasanya, hanya levis yang fit dengan aku. lain semua haremm...

Comments

Popular posts from this blog

Menempah penginapan percutian dengan AirBNB

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?

Kemas kini gambar passport anak anda