Sale sedang di mana-mana

Nak kata apa pon katalah. Aku ni cheapskate ke hape, tapi aku memang pencinta sale tegar. Well, my friend, aku rasa memana manusia pon suka lah bila time sale menjelma. Nak nak lagi bila brand kegemaran kita yang sedang sale. Wuiiii~~~~ sanggup amik cuti woo pi terjah sale!


Tapi satu lah masalah aku. Time sale tu lah duit aku tak berapa nak banyak. Time aku tengah banyak fulus taknak pulak dia buat sale. Adoii~


Oh, antara pelaburan ketika sale yang paling berbaloi adalah tahun lepas. Aku beli skincare set Shu Uemura red juvenus. Kalau ikut normal price, mau dekat RM800 duit aku habis. Tapi sebab aku beli time sale, warehouse sale lagi, total up dalam RM400 aje. wah~~~ sangat mengagumkan!


Sekarang ni aku dalam keterujaan. Sebabnya Bodyshop tengah sale. Tapi aku tak menyempat lagi nak terjah apa yang patut. 70% off ok. Tambah 10% off kalau guna maybankcard. Lepas tu, Nichii sale pon up to 70% jugak. haish~~~ gila betul la...


Aku dok kira-kira, shower gel nak kena beli. Tapi baju pon dah lama jugak aku tak beli belah baju sendiri. Pastu teringat pulak, hujung minggu ni balik kampung. Nak kena hantar Lulu ke boarding lagi. Tak banyak, dalam 30 hengget aje. Tapi dalam keadaaan sempit ni, 30 hengget pon duit weii!!! Aku baru plan nak hantar Lulu pi grooming. Biar kembang sket bulunya tu kena blow. Kat rumah tak bleh nak blow, dia takut bunyik hair dryer manusia tu.


Konon nak tunggu si Ain tu datang sini, hampeh bilanya. Malas dah aku nak tunggu. Ah, buat kerja lagi baik. Nak siapkan kerja nih. Job ohhhh job... masuk lah lagi... biar banyak sikit duit bula depan~~~~~ lalalalalala





~luahan rasa seorang shopaholic yang kesempitan uwang. -__-' wuwuwuwuwuuu

Comments

Popular posts from this blog

Cerita Hantu asrama lagi (mimpi berdarah)

petshop kat seksyen 9 Shah Alam (tapi cerita premium cat food pulak)

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.