Wong Solo



Ini kan, bila punya makan-makan tah. Ada satu malam tu, mati kutu tak tau nak makan apa, dok pusing-pusing dalam Shah Alam akhirnya jumpa Sekinchan Ikan bakar. Ye, kat Shah Alam dah ada satu cawangan dia. Tak payah nak gi Sekinchan dah nak makan. Tapi.................................


Kitorang bukan makan kat Sekinchan Ikan Bakar tu. Hehehe~~~ Kitorang makan kat Wong Solo. Pon dah ada cawangan kat Shah Alam gak. Kalau tak silap sebelum ni ada kat Bangi Kot... kot la.. aku agak aje. hihi~


Wong Solo ni restoren ayam penyet. Lebih kurang dengan Waroeng Penyet la... tapi tak boleh celen jugak Waroeng Penyet punya sambal yang super howt tu. Tapi ayam dia sedap, panasssss~~~kicap dia pon best. Authentic dari seberang. Owh, baru aku teringat, ayam penyet paling tak sedap, kat ayam penyet AP. hahaha~


Lagi satu, perasan tak lauk terung kat gambar atas tu? Sedap wooo~~~ rasa unik yang sedap sebab aku syak dia letak cekur. (standard la masakan belah sana banyak pakai cekur. Maid mak aku dulu pon suka tanam cekur dalam pasu bunga abah aku. Dia orang panggil Kecur). Lauk terung tu namanya Terung Balado (terung berlada lah tu). Minang la katakan~~


Tak payah cerita banyak, tengok je lah gambar yang tak seberapa bersama model tukang makan bawah ni. (tempat makan kitorang jenis bersila. Just nice la, sebab Juwita tengah tidur masa tu)





nyummmmmm~!!!!





dan ini pulak.....



Hubby's new toy. Penawar letih dan jerih bila pulang ke rumah =D





~ tunggu masa je nak booking package holiday kat langkawi tu.
~ Lulu punya tempat boarding pon dah survey. Lega bila dah ada tempat elok untuk dia 5 hari itu.
~ aku perlukan beg santai dan kasut flat sebelum pergi. Gila apa nak pakai kasut tinggi dengan handbag satchel. Tak kena you~! jatuh dalam laut kang~~

Comments

bujal X said…
kat belakang jakel kah?

saya pun suka terung belado tuh~~tapi wang solo punya makan mahal lah~sup eokr ada 3 ketul sampai rm16~haih~~
anggun said…
kalau difikirkan balik, mmg mahal sikit lah. set ayam penyet tu kononnya ada air. rupanya air mineral dalam cawan kecik tu je. ingatkan bagi la air mineral 1 botol ke kan.. mana la cukup 1 cawan tu nak ubati kepedasan.. huhuu

Popular posts from this blog

Menempah penginapan percutian dengan AirBNB

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?

Kemas kini gambar passport anak anda