Puasa 6. Bila nak mula ni?

Sepatutnya syawal ke 5 lagi dah start puasa 6, tapi mak ajak ke sana sini kenduri lah, melawat orang tu lah orang ini lah. Ok fineeee~~~~ So Isnin haritu baru dapat 1st puasa 6. Pastu semalam terus dah tak puasa. Sebab beraya kat klinik gigi. Cabut sebatang geraham.


Dah la masa bius dah memang sakit. Dekat 10 tempat kena bius. Ingatkan sakit bius je lah.. worth it la nak tahan sikit supaya masa cabut gigi nanti tak sakit kan.. dalam mimpi!!! Sakit gile nak mamp tau tak rasa cabut gigi nih! Aku terkemut-kemut terkedut-kedut menahan atas kerusi tu. Sampai tutup-tutup mata. macam nak beranak pulak rasanya.. ehahaha~~over noks!


Tapi serius sakit. Misi kat sebelah dok suruh lembut lembut lembut.. ntah apa yang dia suruh lembut gak nye tah.. Setelah beberapa kali cubaan mengumpil gigi aku akhirnya berjaya. Pergh!!! gile!!! Darah banyak gile, dia tak bagi komor. Terus sumbat kain kapas. Dengan lidah, bibir, pipi gusi semua kebas.. meleleh-leleh darah tak dapat dikawal. Huduh nau muka aku pagi tu. (Beg pon dah kena darah sob sob~~)


Balik rumah dah rasa sakit. Duduk sakit, baring sakit.. muka kebas separuh, sampai nak cakap pon susak, tapi sakit gak tang tu. Telan 2 biji painkiller misi bagi tadi, terus tido sampai tengah hari. Off day aku satu hari. MC ye boss~~~


Petang dah start denyut-denyut balik. Malam tu tidur awal. Pagi ni terlajak tidur. Masuk opis. Tapi mulut masih sakit. Merata-rata dalam mulut sakitnya. Rasanya area yang kena cucuk bius tu yang sakit. Langit-langit, lidah, gusi atas bawah, dalam pipi.. uiii merata lah pendek kata!


Jadi harini pon aku tak puasa lagi. Hmmm... bila boleh mula balik tah. harapnye esok aku boleh puasa. Kononnya haritu nak puasa straight senin sampai sabtu, ahad dah raye. Kih kih kih! Gelakkan diri sendiri.


Comments

Popular posts from this blog

Barangkali ada hidden jewel di Batang Kali.

Dari Klang kami ke Redang

Membeli belah barang dapur untuk seminggu. RM100 Cukup kah?