Posts

Showing posts from September, 2014

I miss winter

Image
I miss winter

Summer is too sweaty People going crazy They eat and they drunk and everything become so pricey
Autumn is too windy and leaf change its color and drop like it's crying It's autumn at the park, it's autumn in my heart Everything is too gloomy like my day in moaning
Spring is just too flowery I almost think we are in heaven But my nose is running as much as the rain is pouring that wet my sneakers and my fancy muffler Wakes me up from my dream just to make me remember How i hate spring, autumn and summer
Oh, i really miss winter Yes, it's cold and it's snow Makes you wear four layers and more But there is something about that weather Makes me feel alive and full with power There is something about winter That other season cannot be compare My heart is warm in a freezing day Like a candle light in the darkest night Like a hot coffee to start my day And that heater that warm me through the night.
Thinking back, I don't hate spring, autumn and summer I only miss winter  every sing…

Lord Of Fries, penari erotik jalanan, dan Best Of Both.

Image
Siapa kata hidup ini senang? Nak lahir susah, hidup susah, nak mati pun susah. Tak ada apa yang senang di dunia ini. Nak senang pun kena susah payah dulu baru dapat bersenang lenang. Dah bersenang lenang nanti, bersusah payah pula cari kerja nak buat isi masa lapang. 

Di Melbourne ada banyak street performance. Dari performance yang hebat gile yang layak diberi tepukan dan upah 4 dollar (banyak sangat lah tu bagi aku), kepada performance yang cikai-cikai yang kita sendiri malu nak tengok dan sampai kita terpikir, diorang ni sebenarnya takde bakat langsung, tak malu ke buat benda ni?

Ber-snorkeling di Pulau Sapi

Image
Ber-snokeling di pulau Sapi. 



Tidak susah untuk ke pulau Sapi. Pulau Sapi terletak di dalam gugusan Tunku Abdul Rahman Park (TARP). Ada beberapa pulau dalam TARP. Antaranya pulau Manukan, Sapi, dan beberapa lagi pulau (aku lupa hahaha)

Tabung buluh seorang pengembara

Image
Tiap orang ada cara masing2 untuk menyimpan, bergantung pada matlamat dia menyimpan wang itu. Betul tak? Bagi traveler atau orang yang memang minat mengembara, tidak sah lah kalau tak ada tabung buluh khas untuk travel. Kalau letak dalam akaun je pun bahaya, silap-silap tershopping online tau-tau dah overspend. Kalau simpan cash bawah bantal pulak, kang tiba-tiba nak beli GoPro, wahh selamba je tutup mata ambil duit tu. Kan? 

Susah kan nak disiplin menyimpan? Kecuali ada satu determinasi yang kuat sampai jadi kedekut habis kat diri sendiri, tak beli apa-apa. Susah juga tu. 

Saya ada satu cara saya sendiri untuk menyimpan. Dengan cara ni, kiranya saya takde peluang dan susah untuk saya terguna duit tu. Caranya adalah dengan menyimpan duit untuk travel dalam