Posts

Showing posts from September, 2015

Dari Klang kami ke Redang

Image
Dari Klang ke Redang.
(Massive load of picture down here)

Pulau Redang ini letaknya di Terengganu. Jika nak ke Redang memang lah perlu ke Terengganu. Ada dua jeti yang membawa penumpang ke Redang, jeti Merang dan Jeti Syahbandar di Kuala Terengganu. Nak ke Kuala Terengganu ada beberapa cara; memandu sendiri, menaiki bas, atau dengan kapal terbang. Paling cepat mestilah dengan kapal terbang. Kalau kena dengan timing promo, murah je return ticket KUL-KT. 
Aku ke Redang hujung minggu lepas. Memang dah check rate tiket kapal terbang tidak murah. Aku pergi bertiga, dengan Rauf dan Jejuw. Menaiki bas juga merupakan cara yang kurang letih aku kira. Boleh lah tidur sepanjang 7 jam perjalanan. Tapi tiket sehala seorang sudah RM44, return dah berapa, darab tiga pula. Jadi kami buat keputusan untuk

Not a little girl, not yet a teenager.

Image
Not a little girl, not yet a teenager.


Semalam pergi pasaraya. Juwita nak kena beli toothbrush baru. So dalam pada abahnya tengah beratur kat kaunter tu, kitorang lari la sekejap ke tempat personal hygiene tu nak pilih berus gigi. Ingatkan simple je semudah amik dan pergi, tapi tidak.

Bukan senang nak pilih berus gigi budak ni rupanya. Mula-mula tunjuk berus gigi kanak-kanak tu. Ok dia taknak. 
"That one is too childish"
Hoookeyyyy...
So ibu tunjuk yang lain. Pun sama jugak. Childish katenye. Dah tu apa nya?